3.4.12

Kosminio greičio keksas


Po vakarykščių žaibiškai suvalgytų keksiukų reikėjo kažką pagaminti, nes jau visą savaitę žadėję atvažiuoti svečiai nusprendė būtent šiandien pasibelsti į duris. Na ką gi, greitai išsukau tešlą, pašoviau į orkaitę, o iškepus užpyliau baltu šokoladu. Pavadinčiau šį kepinį "kosminio greičio keksu", bet tiek jau to. Kaip lietuvems pridera būsiu kukli ir nesigirsiu. Na, o kam įdomu, tai štai koks tas greitojo kekso vidus:

Žodžiu, įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kaip visada imamės sviesto. Šaltakraujiškai jį išlydom ir supilam į dubenį su cukrumi. Tada įmušam kiaušinius, viską myku myku išmaišom ir supilam miltus su kepimo milteliais kartu. Tada įpilam pieno, kefyro ir vėl su galingu maišytuvu (jei esat kuturistas ,žinoma, galit ir ranka) viską išmaišom. Tada laikas fantazijai. Dedam viską ką randam arba tai ko labiausiai tuo metu norisi. Žinoma reik nepamiršti sveiko proto ir majonezo ar krabų lazdelių ten dėti nesiūlyčiau, na, bet jei norisi galit bandyti ir jei pasiseks būtinai parašykit. Tai štai, tada supilam į skardą, įgrūdam į orkaitę ir kepam apie 30 min. arba tol kol įkišus pagaliuką jis liks sausas. Parašykit, kaip sekės ir šiaip kaip gyvenat:>


Print Friendly and PDF